La cel mai important târg agricol al Transilvaniei, Agraria, ediţie care va fi dedicată anul acesta soluţiilor inteligente în agricultură, Iridex Group Plastic va prezenta o gamă extinsă de produse şi servicii, atât din portofoliul propriu, cât şi pe cele propuse de principalii săi parteneri, printre care companiile Irrimec şi W. L. Gore & Associates, Inc..

Citește mai departe...

Bucuresti, 13 Aprilie 2018 –Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, a participat joi, 12 aprilie, la Caravana Smart City de la Craiova, eveniment organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate. Daca in acest moment colectarea selectiva a deseurilor este la circa 2%, avem obligativitatea de la Uniunea Europeana, dar si prin reglementarile incluse in Planul National de Gestionare a Deseurilor pentru a colecta selectiv pana la 40%, iar pe aceasta tema vor urma o serie de masuri care sa conduca la aplicarea colectarii selective intr-un mod mai inteligent si eficient pentru mediu.

Citește mai departe...

Bucuresti, 27 Martie 2018 – Interesat inca de la infiintare de asimilarea principiilor noi pentru protectia mediului si pentru sustinerea economiei circulare, Iridex Group Plastic propune un plan de investitii pe etape pentru implementarea unor solutii de Smart Waste Management, care au ca principal obiectiv atingerea unor tinte de reciclare de 60% din cantitatea totala de deseuri in anul 2030 si de 65% in anul 2035. Masurile vin in intampinarea reglementarilor incluse in Planul National de Gestionare a Deseurilor (PNGD), aprobat prin Hotarare de Guvern la finalul anului trecut. In termenii eficientei ecologice si economice, Iridex sustine crearea infrastructurii necesare pentru monitorizarea intregii activitati de colectare si stabilirea prioritatilor privind colectarea deseurilor tinand seama de informatiile primite din teritoriu prin intermediul senzorilor si cipurilor de identificare. Aceasta schimbare asigura acuratetea datelor colectate, inclusiv a cantitatilor colectate si trasabilitatea deseului colectat.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic anunța consolidarea companiei prin fuzionarea cu Iridex Group Constructii. Compania Iridex Group Plastic va prelua in totalitate activitatea si patrimoniul Iridex Group Constructii. Toate contractele și relatiile comerciale aflate in derulare cu Iridex Group Constructii vor fi continuate la standarde inalte de profesionalism si calitate, de catre Iridex Group Plastic.

Citește mai departe...

Targul IFAT va avea loc la centrul expozițional din München in perioada 14-18 mai 2018, fiind cea mai importanta manifestare de profil pentru specialistii de mediu din intreaga lume.

Citește mai departe...

Bucuresti, 13 februarie 2018 – Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, anunta cele mai noi tehnologii in agricultura pregatite pentru implementarea conceptului de Smart Agriculture.

Citește mai departe...

Stiati ca fiecare cetatean al Uniunii Europene produce in medie circa jumatate de tona pe an de deşeuri menajere? Iar in Uniunea Europeana traiesc peste 500 de milioane de cetaţeni. In plus, pe langa deseurile menajere, exista circa 900 de milioane tone de deseuri rezultate din construcţii, precum si 95 de milioane de tone de deşeuri produse in sectoarele de mediu şi energie. Toate aceste cantitaţi de deşeuri au un impact enorm asupra mediului, provocand poluarea, gaze cu efect de sera, precum şi pierderi importante de materie prima.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic la Hanovra, la Targul International pentru Agricultura AGRITECHNICA 2017

Citește mai departe...

Asociatia romana pentru managementul deseurilor – A.R.M.D organizeaza, impreuna cu ISWA – International Solid Waste Association, cea de-a VII-a editie a conferintei internationale cu tema: "Situatia managementului deseurilor din Romania - intre finalizarea proiectelor prin POS Mediu si finantarea proiectelor prin POIM". Evenimentul se desfasora in perioada 28 - 30 iunie 2017, la Mamaia, Hotel Comandor 4*.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic este membru fondator al cluster-ului Start Inovare.

Citește mai departe...

Proiectul Capitala Verde reprezinta una dintre prioritatile Primariei Municipiului Bucuresti, in bugetul pentru 2017 fiind alocate aproximativ 60 de milioane de euro pentru protectia mediului. “Orasul trebuie sa respire”, a declarat edilul Capitalei, Gabriela FIREA, in deschiderea forumului Intact Media Group.

Intregul articol poate fi descarcat de aici: Capitala verde - Investitii in mediu pentru Bucuresti

In ultimul numar al revistei “Managementul Deseurilor” (nr. 2 (58) /iunie 2016), revista editata de Asociatia Romana Pentru Managementul Deseurilor (ARMD), a aparut articolul “Tehnologii avansate pentru gestionarea namolurilor”.


In acest articol, domnul Prof. Dr. Ing. Valentin Feodorov, profesor la Facultatea de Ingineria Mediului si Imbunatatiri Funciare vorbeste despre modul in care eliminarea namolurilor de epurare poate fi transformata dintr-un cost intr-un generator de profit prin folosirea tehnologiei de digestie aeroba in incinte inchise cu membrane semipermeabila ePTFE.

Intregul articol poate fi descarcat de aici: Tehnologii avansate pentru gestionarea namolurilor 

Pe langa produsele noastre traditionale (plase pentru agricultura si solutii pentru ambalat si transportat legume-fructe – boxpaleti, paleti din plastic, etc.) sunt acompaniate de solutii inovatoare pentru irigatii (pompe alimentate cu energie de la soare), biodigestoare, instalatii de compostare. Va asteptam la Agraria pana duminica 24 Aprilie. Evenimentul are loc in Parcul Industrial Tetarom III - Jucu, Jud. Cluj.

Iridex Group Plastic participa la Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, INDAGRA 2015 care are loc la ROMEXPO Bucuresti in perioada 28 Septembrie - 1 Noiembrie.
Prezentand solutii si produse noi, in pas cu cerintele pietei, firma noastra vine cu o oferta bogata de produse destinate celor care activeaza in domeniul agricol si nu numai.
Plase pentru agricultura, solutii de ambalare si stocare a produselor agricole (boxpaleti din polietilena, europaleti din polietilena, ladite, plase pentru ambalat legume-fructe, etc.)
Va asteptam sa ne vizitati.

IRIDEX GROUP PLASTIC impreuna cu INDEX CONSTRUCTION SYSTEMS & PRODUCTS au sustinut, in data de 10.07.2015, o prezentare pentru studentii din cadrul Facultatii de Constructii Civile, Industriale si Agricole, ciclul I de invatamânt, anul III, seriile A si C, specialatatile Inginerie Civila, Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala, Inginerie Economica in Constructii.

Citește mai departe...

Vă invităm să vizitați standul de prezentare pe care Iridex Group Plastic îl va avea în cadrul Expoziției Internaționale Specializate “Moldagrotech (spring)”, ediția a XXVIII-a, care se va desfășura în perioada 04 – 07 mare 2015, la CIE "Moldexpo"(Chișinău,RepublicaMoldova).

Citește mai departe...

“O carte pe luna” este propunerea Iridex Group Plastic pentru angajatii sai, la inceput de 2015. Acest demers are ca scop stimularea cititului.

Citește mai departe...

Intre 10 si 11 noiembrie, a avut loc la Radisson Blu Hotel, Bucuresti, cea de-a cincea editie a Expoconferintei Internationale de Arhitectura RIFF 2014 - arhitectura fatadelor, arhitectura acoperisurilor, izolatii.

Citește mai departe...