Green Terramesh

Sistemul Green Terramesh® este un sistem modular utilizat la structuriile de sprijin din pamant armat, cu fatada verde, la fatada are o saltea din nuca de cocos si paie biodegradabila sau o saltea cu seminte; este fabricat din plasa de sarma de otel moale dublu rasucita, avand dubla acoperire din aliaj din Zn 95% + Al 5% sau Zn 90% + Al 10% si cu acoperire din PVC sau poliamide.

L - Lungime

h - inaltime

l - latime

 

Unitatile de sistem Green Terramesh® sunt furnizate la dimensiuni standard si nu necesita croire in santier. Dimensiuni si tolerante sunt prezentate in tabelul de mai jos.

           

 

Lungime (m)

Lăţime (m)

Înălţime (m)/

Înclinare parament

Toleranţe

Green Terramesh® standard

Green Terramesh® uşor

 

 

 

 

3,0

0,76 / 700

 

0,73 / 650

 

0,58 / 650

 

0,70 / 600

 

0,58 / 450

 

 

 

 

 

± 5%

2,0

2,0

-

2,5

3,0

3,0

-

3,5

4,0

4,0

5,0

-

6,0

-

 

Unităţile Sistemului sunt livrate fie desfăcute, fie pliate în baloţi. Baloţii sunt comprimaţi şi legaţi împreună la fabrică pentru a fi mai uşor transportaţi şi manevraţi.

Unităţile pliate sunt desfacute din balot şi depuse pe o suprafaţă orizontală solidă. Unităţile de se desfac, se întind şi se presează pentru a ajunge la forma finală. Prindera se face folosind inele din otel acoperite cu aliaj din Zn 95% + Al 5%, este necesara utilizarea unui cleste mecanic sau pneumatic pentru prinderea inelelor. Distanta maxima intre inele nu trebuie sa depaseasca 150-200 mm de-a lungul marginilor ce trebuiesc fixate. Unităţile de adiacente se conectează deasemenea cu inele de prindere.

 
 

Fazele de asamblare și instalare

 

Sistemul Green Terramesh® este alcatuit din unitati pre-asamblate, fapt care determina reducerea timpului de instalare si rezulta o fatada estetica si o armarea fara discontinuitati (fara imbinari) creand un sistem complex format din plasa de sarma la fatada si geogrile.

 

Pamanturile armate sunt structuri destinate stabilizarii taluzurilor si rambleurilor prin elemente de armare rezistente la tractiune care schimba proprietatile pamanturilor in care sunt instalate. In cazul structurilor de stabilitate, armarea pamantului devine o alternativa la zidurile de sprijin de beton. In plus, nu numai ca are un impact mai scazut asupra mediului inconjurator, dar este si convenabil din punct de vedere economic. O flexibilitate superioara a unei structuri de pamant armat permite folosirea acesteia la soluri slabe, fiind capabila sa se deformeze o data cu fundatia. Acest tip de structura are o rezistenta seismica mai mare. In cazul stabilizarii taluzurilor si rambleurilor, principalul avantaj este minimizarea folosirii pamanturilor granulare ce poseda caracteristici geotenice bune si posibilitatea folosirii pamanturilor cu caracteristici mai slabe; se obtin astfel economii considerabile. Este intotdeauna foarte important sa se verifice stabilitatea, folosind datele geotehnice reale ale solurilor ce vor fi folosite.