Terramesh

Sistemul Terramesh® este un sistem modular utilizat la structuriile de sprijin din pamant armat, cu fatada unui gabion, este fabricat din plasa de sarma de otel moale dublu rasucita, avand dubla acoperire din aliaj din Zn 95% + Al 5% sau Zn 90% + Al 10% si cu acoperire din PVC sau poliamide.

Sistemul este format dintr-un gabion la fatada conectat in spate de un panou pentru armarea pamantului.

L - Lungime

h - inaltime

l - latime;

 

Unitatile de sistem Terramesh® sunt furnizate la dimensiuni standard si nu necesita croire in santier. Dimensiunile sunt prezentate in tabelul de mai jos.

           

Lungime – L (m)

Latime – l (m)

Inaltime – h (m)

Adancime – d (m)

3

2 sau 3

0,5 sau 1

0,8 sau 1

4

2 sau 3

0,5 sau 1

0,8 sau 1

5

2 sau 3

0,5 sau 1

0,8 sau 1

6

2 sau 3

0,5 sau 1

0,8 sau 1

 

Unitatile Sistemului sunt livrate fie desfacute, fie pliate in baloti. Balotii sunt comprimati si legati impreuna la fabrica pentru a fi mai usor transportati si manevrati. Fiecare balot prezinta o eticheta cu informatii despre denumire si dimensiunile unitatilor continute. Sarma de legat este livrata in colaci, iar inelele de prindere in cutii.

 

Unitatile pliate sunt desfacute din balot si depuse pe o suprafata orizontala solida. Unitatile de se desfac, se intind si se preseaza pentru a ajunge la forma originala. Panourile frontal, spate si laterale se vor ridica la verticala. Panourile vor fi alipite strangand sarma de margine proeminenta (prelungirea cu 100 mm a ramei panoului, sarma de diametru mai mare decat a plasei). Se infasoara sarmele proeminente alipind muchiile panoului frontal de laterale si panoului spate de laterale. Panourile diafragma se vor ridica la verticala si fixate in aceeasi maniera. Toate muchiile diafragmei si panourile laterale vor fi legate strans de panourile frontal si spate. Prindera se face folosind inele din otel acoperite cu aliaj din Zn 95% + Al 5%, este necesara utilizarea unui cleste mecanic sau pneumatic pentru prinderea inelelor. Distanta maxima intre inele nu trebuie sa depaseasca 150-200 mm de-a lungul marginilor ce trebuiesc fixate. Unitatile de adiacente se conecteaza deasemenea cu inele de prindere.

 

Fazele de asamblare si instalare

  

Sistemul Terramesh este alcatuit din unitati pre-asamblate, fapt care determina reducerea timpului de instalare si rezulta o fatada estetica si o armarea fara discontinuitati (fara imbinari) creand un sistem complex format din plasa de sarma la fatada si geogrile.

  

 

Pamanturile armate sunt structuri destinate stabilizarii taluzurilor si rambleurilor prin elemente de armare rezistente la tractiune care schimba proprietatile pamanturilor in care sunt instalate. In cazul structurilor de stabilitate, armarea pamantului devine o alternativa la zidurile de sprijin de beton. In plus, nu numai ca are un impact mai scazut asupra mediului inconjurator, dar este si convenabil din punct de vedere economic. O flexibilitate superioara a unei structuri de pamant armat permite folosirea acesteia la soluri slabe, fiind capabila sa se deformeze o data cu fundatia. Acest tip de structura are o rezistenta seismica mai mare. In cazul stabilizarii taluzurilor si rambleurilor, principalul avantaj este minimizarea folosirii pamanturilor granulare ce poseda caracteristici geotenice bune si posibilitatea folosirii pamanturilor cu caracteristici mai slabe; se obtin astfel economii considerabile. Este intotdeauna foarte important sa se verifice stabilitatea, folosind datele geotehnice reale ale solurilor ce vor fi folosite.