Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Reabilitarea amenajarii de irigatii Sinoe, judetul Constanta

Executie a lucrarilor pentru obiectivele de investitii aflate in administrarea ANIF - Reabilitarea amenajarii de irigatii Sinoe, judetul Constanta

Scopul pentru care se doreste reabilitarea amenajarii de irigatii Sinoe este asigurarea apei de irigatii in conditii optime, cu randamente optime si pierderi minime de apa.  Ca functiune, statia de pompare SPB Sinoe are rolul de a asigura debitele de apa reglabile in functie de suprafata ocupata de culturile ce urmeaza a fi aplicate udari, cu randamente mai bune si cheltuieli minime. Canalele de aductiune au rolul de a tranzita debitele de apa pentru irigatii, cu pierderi de apa minime. Necesitatea si oportunitatea executarii lucrarilor de reabilitare propuse rezulta din faptul ca utilizatorii pot primi apa pentru o structura de cultura consumatoare de apa, avand in vedere si amplificarea fenomenelor de seceta prelungita.

Statia de pompare SPB Sinoe: constructiv statia de pompare este formata din cuva umeda (cheson) si suprastructura (sala instalatii electrice si electrootoare), avand urmatoarele componente de baza:

 •          Agregate de pompare;
 •          Instalatie de forta si comanda;
 •          Instalatie electrica curent operativ cc 220 V;
 •          Instalatie electrica iluminat;
 •          Instalatie hidromecanica (vane, supape aerisire, instalatie epuisment cuve);
 •          Instalatie de ridicat – pod rulant;
 •          Chesonul statiei este compartimentat cu cuve de aspiratie pentru fiecare agregat, care au fost prevazute cu batardouri de inchidere si gratare.

Canalul CA Sinoe: canalul CA Sinoe are o lungime de 36.593 m si este dimensionat pentru tranzitarea unui debit de 46,1 mc/s. Canalul preia apa pompata de sttaia de pompare de baza SPB Sinoe. Aici s-au executat lucrari de reabilitare a canalului prin inlaturarea vegetatiei acvatice, refacerea pereului degradat prin turnare pe loc de dale din beton armat pe un strat impermeabil, refacerea impermeabilizarii tronsonului de 6.354 m prin turnare pe loc de dale din beton asezate pe un strat impermeabil din membrana din HDPE grosime 0,6 mm.

Canalul CA 4 Sinoe: canalul CA 4 Sinoe este alimentat cu apa din canalul CA Sinoe si este dimensionat pentru tranzitarea unui debit de 3,968 mc/s.Tronsonul are o lungime de 1.400 m, care se impune a fi reabilitat. Lucrarile care sunt propuse a se executa in cadrul acestui tronson sunt:

 •          Reabilitarea canalului prin inlatuarea vegetatiei acvatice
 •          Refacerea pereului degradat prin turnare pe loc de dale din beton armat asezate pe un strat impermeabil (membrana din HDPE grosime 0,6 mm);
 •          Refacerea impermeabilizarii tronsonului de 1.400 m prin turnare pe loc de dale din beton asezate pe un strat impermeabil;
 •          Refacerea sistemului de etansare la cele 2 podete-stavilar si instalatiilor de manevra;
 •          Refacerea constructiilor din beton (pile, culei etc) la cele 2 podete-stavilar.