Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Smart City Industry Awards, eveniment ce a avut loc la inceputul acestei saptamani la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate, a premiat activitatea derulata de catre dl. Prof. univ. dr. Valentin Feodorov, director al companiei Iridex Group Plastic, firma ce activeaza in domeniul protectiei mediului de 25 de ani. Smart City Industry Awards se afla la cea de-a treia editie si reuneste anual liderii autoritatilor responsabile cu implementarea solutiilor inteligente, dezvoltatorii, implementatorii, mediul academic si diplomatic.

Citește mai departe...

O gama larga de plase si mansoane de protectie pentru piese metalice si ceramice, precum si servicii in debitarea laser a unei game largi de materiale precum oțel carbon, oțel inoxidabil sau aluminiu sunt prezentate zilele acestea la standul Iridex Group Plastic din cadrul DemoMetal. Derulat în perioada 26-29 noiembrie, evenimentul se adresează specialiștilor din industria prelucrării metalelor, iar cei mai importanti furnizori de mașini-unelte, scule, echipamente, accesorii și soluții software pentru industria de prelucrare a metalelor își prezintă ultimele inovații și cele mai noi tehnologii.

Citește mai departe...

* Consultarea publica a actorilor romani din domeniul compostarii

**Concluzii privind realizarea unui standard roman original privind compostul

 

Compania Iridex Group Plastic este partener in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si o serie de alti parteneri, fiind implicati in consultarea publica alaturi de toti actorii interesati din piata care gestioneaza sau urmeaza sa fie beneficiari ai valorificarii bio-deseurilor in economia circulara. Evenimentul PROVED de consultare publica a partenerilor romani din domeniul compostarii a avut loc ieri, 21 noiembrie 2018, la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Citește mai departe...

Targul International INDAGRA, care a avut loc la Bucuresti, in perioada 31-octombrie – 04 noiembrie, reprezinta o importanta platforma de dialog intre agricultori, specialisti si factori de decizie, fiind si unul dintre cele mai importante evenimente desfasurate la nivel national.Anul acesta, INDAGRA a fost prilejul unor evenimente si a diferite dezbateri pe problematicile actuale ale agriculturii romanesti, printre care se regaseste si problema refacerii solului exploatat intensiv prin diferite culturi agricole. Astfel, in cadrul INDAGRA 2018, Iridex Group Plastic a organizat vineri, 2 noiembrie 2018, un workshop pe domeniul compostarii, cu titlul: ”Procedee simple de transformare a gunoiului de grajd in fertilizator organic”.

Citește mai departe...

Alaturi de cele mai noi tehnologii in agricultura si solutiile inteligente pe care le are in portofoliu, Iridex Group Plastic va prezenta solutii pentru compostare in cadrul unui workshop gratuit desfasurat in cadrul celui mai important eveniment expozitional de echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei din Romania, Targul International INDAGRA. Importanta platforma de dialog intre agricultori, specialisti si factori de decizie, INDAGRA va avea loc la Bucuresti, in perioada 31 octombrie – 04 noiembrie, si gazduieste reuniuni, dezbateri sau demonstratii practice, promovand cele mai noi descoperiri, investitii si tendinte din industria de profil.

Citește mai departe...

Reabilitarea Caii Ferate Curtici – Simeria – Frontiera, o componenta a celui de-al IV-lea Coridor Pan-European pentru trenuri cu o viteza maxima de trafic de 160 km /h

Citește mai departe...

Studii recente realizate in cadrul FAO (Food and Agriculture Organization) constata ca peste 50% din cresterile de productie agricola se datoreaza indeosebi aplicarii irigatiilor. Insa factorul cel mai important, la irigare, il constituie alegerea metodei potrivite tipului de sol, tipului de cultura si suprafetei de irigat, fiind doar cateva dintre aspectele relevante. Pentru nevoile de irigare extrem de diferite din Romania, Iridex Group Plastic detine un portofoliu complet in privinta solutiilor de irigat pe care le poate propune agricultorilor, fiind distribuitorul oficial pentru piata romaneasca al grupului IRRIMEC/ OTECH, nume de referinta si lider mondial in domeniul echipamentelor pentru irigatii.

Citește mai departe...

Studii recente intreprinse in cadrul FAO (Food and Agriculture Organization) constata ca peste 50% din cresterile de productie agricola sunt datorate aplicarii irigatiilor. Insa factorul cel mai important, la irigare, il constituie alegerea metodei potrivite tipului de sol, tipului de cultura si suprafetei de irigat, ca sa amintim doar cateva dintre aspectele relevante.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic a devenit distribuitorul oficial in Romania al solutiilor si produselor GEOBRUGG AG. Compania elvetiana cu 65 de ani de experienta in domeniu este liderul mondial in furnizarea de solutii pe baza de sarma din otel de inalta rezistenta. Un mare numar de solutii GEOBRUGG protejeaza de peste 10 ani infrastructura de transport din Romania, de exemplu DN 7 pe Valea Oltului.

Citește mai departe...

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, pentru a răspunde nevoilor acestei zone cu uriaș potențial agricol, având deja o istorie de 22 de ani și recunoașterea din partea specialiștilor și firmelor din agricultură, AgriCultura facilitează contactul cu “noutățile și experiența altora, cu cele mai bune utilaje sau îngrășăminte, practici noi de cultură sau irigații.”

Citește mai departe...

Principala expozitie din Marea Britanie dedicata resurselor pentru viitor.

Citește mai departe...

Organizat de Asociatia Profesionistilor de Drumuri si Poduri din Romania, evenimentul se constituie intr-un reper important in activitatea specialistilor din domeniu.

Citește mai departe...

Compania Iridex Group Plastic este partener in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti si o serie de alte entitati. Proiectul PROVED are in vedere sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii prin asigurarea accesului la expertiza si facilitatile de cercetare ale UPB si oferirea de solutii inovatoare si eco-tehnologii pe baza carora IMM-urile sa poata initia afaceri. 

Citește mai departe...

Conferinta internationala “ECONOMIA CIRCULARA - PROVOCARI, TINTE SI SOLUTII PENTRU ROMANIA”, ed. a VIIIa

Pentru a face fata problemelor din ce in ce mai grave legate de degradarea mediului si de reducerea resurselor naturale disponibile, este imperios necesara trecerea de facto de la economia traditionala, de tip liniar, la bio economie si economia circulara, abordari mult mai sustenabile. Desi exista, la nivel european, reglementari in aceasta directie, lucrurile nu avanseaza pe cat de repede si usor ne-am dori.

Citește mai departe...

IRIDEX GROUP PLASTIC a participat, pe 13 iunie, la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale Trenchless Romania, una dintre cele mai importante reuniuni regionale dedicate tehnologiilor fără săpături, tehnici revoluționare în domeniul construcțiilor urbane, care combină eficiența economică cu principii de protecție a mediului.

Citește mai departe...

Tehnologia de compostare Gore Cover – metoda de introducere a deseurilor organice in Economia Circulara

Iridex Group Plastic, companie cu experienta in domeniul compostarii, propune una dintre cele mai performante si eficiente solutii de tratare a deseurilor organice: tratarea prin digestie aeroba in instalatii inchise cu sistem de aerare pozitiv si membrana semipermeabila ePTFE – Sistemul GORE® Cover. EPTFE (politetra florura de etilen expandat), este materialul cunoscut pe piata in special pentru haine si incaltaminte functionala, sub denumirea comerciala de GORE-TEX®, iar varianta industriala a acestui material este numita GORE® Cover.

Recunoscuta in industrie ca o tehnologie fiabila, tehnologia GORE® Cover asigura un proces eficient de descompunere biologica. Sistemul GORE® Cover reprezinta o solutie viabila pentru tratarea tuturor tipurilor de deseuri organice (resturi vegetale din productia agricola, dejectii animaliere, deseurilor verzi, a deseurilor alimentare, a altor deseuri organice separate la sursa, biosolide (namoluri), precum si pentru deseuri solide municipale). Tratarea statica cu sistem de aerare pozitiva, folosind tehnologia membranei semipermeabile, prezinta cel mai scazut nivel al emisiilor comparativ cu alte sisteme de tratare. Sub prelatele GORE® Cover se trateaza la nivel mondial milioane de m3 de materie organica pe an, in sute de instalatii distribuite la nivel global.

Compostarea este unul dintre procesele recunoscute pentru reintroducerea deseurilor organice in Economia Circulara, putand fi astfel valorificate corespunzator prin aplicarea lor pe toate categoriile de soluri care necesita fertilizare si refacerea texturii, inclusiv in agricultura si chiar in agricultura ecologica (daca materialul de intrare este corespunzator). Utilizarea sistemului GORE® Cover permite reducerea mirosurilor cauzate de procesul de descompunere aeroba cu pana la 97%, iar atat compusii organici volatili, cat si patogenii, raman sub membrana.

Varietate mare de deseuri organice tratate prin sistemul GORE® Cover

Deseurile de curte, deseurile alimentare, deseurile organice separate la sursa, deseurile de abator, deseurile verzi, legume/ fructe stricate, dejectiile animaliere, namolurile provenite de la statiile de epurare etc. pot fi transformate in compost. In fiecare caz, sistemul de compostare s-a dovedit flexibil, nu a provocat emisii de mirosuri si a oferit compost de foarte buna calitate pentru comercializare.

Ca urmare a cresterii numarului statiilor de epurare, exista o tendinta spre compostarea namolurilor. Aceasta tehnologie ofera multe beneficii de mediu, insa tratarea acestor deseuri este o provocare (au continut ridicat de umiditate, contin patogeni, dar si alti contaminanti de natura chimica) si necesita un control riguros al procesului.

Tehnologia GORE® Cover, propusa pe piata din Romania de Iridex Group Plastic, presupune amestecarea namolului cu material de structura (lemn tocat, resturi vegetale) intr-o anumita proportie, asezarea acestuia sub forma de gramada pe o platforma dotata cu un sistem de aerare fortata si acoperirea amestecului cu prelata GORE® Cover.  Aerarea este controlata automat de un sistem SCADA care primeste date de la o sonda de temperatura si un senzor de oxigen si comanda pornirea sau oprirea suflantei ce introduce aer in canalele de aerare. Astfel, compostul rezultat poate fi valorificat pentru utilizarea pe pajisti, gradini de flori si chiar in agricultura daca indeplineste conditiile necesare din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic.

O alta categorie de deseuri potrivite pentru compostare sunt deseurile municipale solide. Scopul tratarii acestora in astfel de instalatii este reducerea de masa (biouscarea), biostabilizarea si igienizarea. Alternativ, se poate obtine Refuse-derived fuel (RDF) combustibil derivat pentru generarea energiei. Sistemul s-a dovedit eficient in rezolvarea problemelor de mirosuri pentru instalatii de tratare a deseurilor municipale solide care initial erau tratate in instalatii mult mai complexe, mai costisitoare si mai putin eficiente.

Prin compararea costurilor totale de achizitie si operare, sistemul GORE® Cover reprezinta solutia cea mai eficienta economic pentru tratarea deseurilor organice solide (compostare, stabilizare inainte de depozitare, igienizare si biouscare). Un model de implementare locala este proiectul pilot pentru compostarea namolurilor provenite de la Statia de Epurare a Apelor Uzate Mioveni, dezvoltat de Iridex Group Plastic, alaturi de partenerii sai W. L. Gore Associates GmbH si UTV AG, in toamna anului 2016. Proiectul este o colaborare de succes intre Primaria Orasului Mioveni, operatorul Statiei de Epurare a Apelor Uzate Mioveni – compania Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni - si Asociatia pentru o Apa Curata din Pitesti. Mai multe informatii despre tehnologia GORE® Cover puteti afla de pe site-ul www.iridexplastic.ro, sau luand legatura cu reprezentantii Iridex prin email la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Despre W. L. Gore & Associates, Inc.

W. L. Gore & Associates este o companie globala care realizeaza materialele ce transforma industrii si imbunatatesc viata oamenilor. Fondata in 1958, Gore si-a construit reputatia de a rezolva provocari tehnice complexe in cele mai exigente domenii - de la revolutionarea industriei de imbracaminte de exterior prin tesatura GORE-TEX® pana la a permite noi niveluri de performanta in industrii extrem de complexe. Compania este, de asemenea, cunoscuta pentru cultura sa puternica, orientata spre echipa si continua recunoastere de catre Institutul Great Place to Work®. Cu sediul in Newark, Del., Gore are aproximativ 9.500 de angajati si genereaza venituri anuale care depasesc 3 miliarde de dolari.

 

Despre Iridex Group Plastic

Compania Iridex Group Plastic, infiintata in 1993 ca firma privata, reuneste domenii de activitate diverse: constructii, mase plastice, salubritate, agricultura, toate avand ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producatoare de plasa tip retea din polietilena (obtinuta prin extrudare) din Romania.

Iridex Group Plastic este numarul 1 pe piata materialelor geosintetice avand in portofoliu colaborari la proiecte de infrastructura mediului in toata tara. Cele mai importante orase din Romania precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova, Bacau, Ramnicu Valcea, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Targu Mures, beneficiaza de depozite de deseuri municipale realizate cu materiale furnizate si instalate de echipa Iridex. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex isi trateaza partenerii de afaceri. 

Din respect pentru comunitate, Iridex işi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu şi are in vedere implementarea principiilor economiei circulare, folosind instalaţii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent şi certificata.

Pompe solare, echipamente pentru irigatii, dar si plase antigrindina sau agrotextilii antiburuieni sunt incluse intr-o ampla oferta de produse si solutii tehnice din portofoliul IRIDEX, care vor fi prezentate in cadrul editiei de anul acesta a expozitiei Agriplanta-Romagrotec, eveniment care reuneste la Fundulea cele mai importante companii din agricultura romaneasca.

Citește mai departe...

Statii de epurare a apei sau lucrari de infrastructura, alaturi de o gama ampla de solutii tehnice pentru tratarea namolului, atat din portofoliul propriu, cat si cele propuse de principalii sai parteneri, sunt incluse in oferta Iridex Group Plastic pentru expozitia internationala “Danube Eastern Europe Regional Water Forum”, eveniment ExpoApa care are loc, in perioada 14-16 mai, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Citește mai departe...