Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

„Din pasiune pentru agricultura” este motto-ul sub care Agriplanta-Romagrotec reuneste cu succes tot ce este mai important in agricultura romaneasca, incepand cu primavara lui 2011.

Citește mai departe...

Necesitatea adoptarii principiilor economiei circulare in Romania nu mai poate fi contestata. Tranzitia de la nivelul declarativ la actiune concreta, insa, presupune implicare reala, schimb de experienta si programe functionale care sa fie implementate.

Citește mai departe...

In anul 1992, la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro, Adunarea Generala ONU desemna data de 22 martie ca Zi Mondiala a Apei, in incercarea de a atrage atentia asupra rolului crucial al acestei resurse in dezvoltarea durabila, dar si asupra importantei bunei gestionari a unei resurse regenerabile, dar extrem de vulnerabile.

Citește mai departe...


Tensar a organizat editia de anul acesta a Conferintei Partenerilor la Sopot, Polonia, in zilele de 19 si 20 martie, evenimentul fiind unul încununat de succes! Conferinta s-a constituit intr-un cadru excelent de intalnire cu partenerii Tensar, de prezentare a celor mai noi proiecte, aplicatii si tehnologii avansate in domeniu, dar si o buna ocazie pentru Tensar de a-si arata aprecierea pentru activitatea colabortorilor sai, printr-o  gala de premiere.A fost o reala placere pentru noi sa ii acordam domnului profesor Valentin Feodorov, de la Iridex Group Plastic, din România, Premiul pentru Intreaga Cariera,  in semn de recunoastere a implicarii si muncii sustinute pentru promovarea materialelor geosintetice, de-a lungul celor 28 de ani de stransa colaborare cu Tensar”, a declarat Beata Harazinova, Marketing Coordinator Tensar.

Citește mai departe...

In contextul dezbaterilor pe tema alunecarilor de teren – accidente tot mai frecvente in Romania, cu urmari greu de gestionat, Iridex Group Plastic, impreuna cu Geobrugg AG, va invita sa va familiarizati cu cele mai noi tehnologii pentru protectia impotriva hazardurilor naturale, in cadrul simpozionului organizat  in data de 21 martie 2019 la PHOENICIA GRAND HOTEL,  Bulevardul Aerogarii nr. 87, Sector 1, Bucuresti. Pe langa prezentarea generala a sistemelor Geobrugg, intalnirea va include si un workshop in cadrul caruia vom detalia program de calcul pentru diferitele solutii de protectie propuse.

Detalii despre programul evenimentului gasiti in inivitatia atasata.

 

Participarea este gratuita, pe baza confirmarii trimise pana la data de 7 martie 2019.

Alunecarile de teren reprezinta in Romania o problematica tehnico-stiintifica mereu actuala, fiind un hazard natural recunoscut dar, adesea, potentat de activitatile antropice. Prevenirea, combaterea si stabilizarea unor astfel de fenomene implica activitati pluridisciplinare si, in acest sens, patru societati profesionale nationale si-au propus reunirea eforturilor in organizarea unui Simpozion, in data de 15 martie 2019, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica.

Citește mai departe...

Smart City Industry Awards, eveniment ce a avut loc la inceputul acestei saptamani la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate, a premiat activitatea derulata de catre dl. Prof. univ. dr. Valentin Feodorov, director al companiei Iridex Group Plastic, firma ce activeaza in domeniul protectiei mediului de 25 de ani. Smart City Industry Awards se afla la cea de-a treia editie si reuneste anual liderii autoritatilor responsabile cu implementarea solutiilor inteligente, dezvoltatorii, implementatorii, mediul academic si diplomatic.

Citește mai departe...

O gama larga de plase si mansoane de protectie pentru piese metalice si ceramice, precum si servicii in debitarea laser a unei game largi de materiale precum oțel carbon, oțel inoxidabil sau aluminiu sunt prezentate zilele acestea la standul Iridex Group Plastic din cadrul DemoMetal. Derulat în perioada 26-29 noiembrie, evenimentul se adresează specialiștilor din industria prelucrării metalelor, iar cei mai importanti furnizori de mașini-unelte, scule, echipamente, accesorii și soluții software pentru industria de prelucrare a metalelor își prezintă ultimele inovații și cele mai noi tehnologii.

Citește mai departe...

* Consultarea publica a actorilor romani din domeniul compostarii

**Concluzii privind realizarea unui standard roman original privind compostul

 

Compania Iridex Group Plastic este partener in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si o serie de alti parteneri, fiind implicati in consultarea publica alaturi de toti actorii interesati din piata care gestioneaza sau urmeaza sa fie beneficiari ai valorificarii bio-deseurilor in economia circulara. Evenimentul PROVED de consultare publica a partenerilor romani din domeniul compostarii a avut loc ieri, 21 noiembrie 2018, la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Citește mai departe...

Targul International INDAGRA, care a avut loc la Bucuresti, in perioada 31-octombrie – 04 noiembrie, reprezinta o importanta platforma de dialog intre agricultori, specialisti si factori de decizie, fiind si unul dintre cele mai importante evenimente desfasurate la nivel national.Anul acesta, INDAGRA a fost prilejul unor evenimente si a diferite dezbateri pe problematicile actuale ale agriculturii romanesti, printre care se regaseste si problema refacerii solului exploatat intensiv prin diferite culturi agricole. Astfel, in cadrul INDAGRA 2018, Iridex Group Plastic a organizat vineri, 2 noiembrie 2018, un workshop pe domeniul compostarii, cu titlul: ”Procedee simple de transformare a gunoiului de grajd in fertilizator organic”.

Citește mai departe...

Alaturi de cele mai noi tehnologii in agricultura si solutiile inteligente pe care le are in portofoliu, Iridex Group Plastic va prezenta solutii pentru compostare in cadrul unui workshop gratuit desfasurat in cadrul celui mai important eveniment expozitional de echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei din Romania, Targul International INDAGRA. Importanta platforma de dialog intre agricultori, specialisti si factori de decizie, INDAGRA va avea loc la Bucuresti, in perioada 31 octombrie – 04 noiembrie, si gazduieste reuniuni, dezbateri sau demonstratii practice, promovand cele mai noi descoperiri, investitii si tendinte din industria de profil.

Citește mai departe...

Reabilitarea Caii Ferate Curtici – Simeria – Frontiera, o componenta a celui de-al IV-lea Coridor Pan-European pentru trenuri cu o viteza maxima de trafic de 160 km /h

Citește mai departe...

Studii recente realizate in cadrul FAO (Food and Agriculture Organization) constata ca peste 50% din cresterile de productie agricola se datoreaza indeosebi aplicarii irigatiilor. Insa factorul cel mai important, la irigare, il constituie alegerea metodei potrivite tipului de sol, tipului de cultura si suprafetei de irigat, fiind doar cateva dintre aspectele relevante. Pentru nevoile de irigare extrem de diferite din Romania, Iridex Group Plastic detine un portofoliu complet in privinta solutiilor de irigat pe care le poate propune agricultorilor, fiind distribuitorul oficial pentru piata romaneasca al grupului IRRIMEC/ OTECH, nume de referinta si lider mondial in domeniul echipamentelor pentru irigatii.

Citește mai departe...

Studii recente intreprinse in cadrul FAO (Food and Agriculture Organization) constata ca peste 50% din cresterile de productie agricola sunt datorate aplicarii irigatiilor. Insa factorul cel mai important, la irigare, il constituie alegerea metodei potrivite tipului de sol, tipului de cultura si suprafetei de irigat, ca sa amintim doar cateva dintre aspectele relevante.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic a devenit distribuitorul oficial in Romania al solutiilor si produselor GEOBRUGG AG. Compania elvetiana cu 65 de ani de experienta in domeniu este liderul mondial in furnizarea de solutii pe baza de sarma din otel de inalta rezistenta. Un mare numar de solutii GEOBRUGG protejeaza de peste 10 ani infrastructura de transport din Romania, de exemplu DN 7 pe Valea Oltului.

Citește mai departe...

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, pentru a răspunde nevoilor acestei zone cu uriaș potențial agricol, având deja o istorie de 22 de ani și recunoașterea din partea specialiștilor și firmelor din agricultură, AgriCultura facilitează contactul cu “noutățile și experiența altora, cu cele mai bune utilaje sau îngrășăminte, practici noi de cultură sau irigații.”

Citește mai departe...

Principala expozitie din Marea Britanie dedicata resurselor pentru viitor.

Citește mai departe...

Organizat de Asociatia Profesionistilor de Drumuri si Poduri din Romania, evenimentul se constituie intr-un reper important in activitatea specialistilor din domeniu.

Citește mai departe...