Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Iridex Group Plastic va invita la Palatul Parlamentului, Sala I.C. Bratianu, standul expozitional 81 pentru a afla mai multe detalii despre compostarea namolurilor provenite  din statiile de epurare, in cadrul EXPOAPA 2019. Evenimentul are loc in perioada 23-25 septembrie 2019.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic a prezentat astazi solutii de reducere a cantitatilor de deseuri depozitate in cadrul conferintei nationale “Solutii privind reducerea cantitatilor de deseuri depozitate”,organizate de revista InfoMediu in parteneriat cu Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (FADI) la RAMADA Parc,  unde Iridex Group Plastic este partener oficial.

Citește mai departe...

Ziua de joi, 12 septembrie, marcheaza un reper important in calendarul agricol al anului 2019. Astazi s-a sarbatorit, in satul ialomitean Orezu (comuna Ciochina), Ziua Porumbului, ajunsa la cea de-a zecea editie. Evenimentul este organizat, traditional, la ferma Elsit, chiar pe platforma experimentala pe care se cultiva hibrizii de porumb propusi de companiile producatoare.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic, companie romaneasca cu traditie in domeniul protectiei mediului, a observat o cerere tot mai mare de sisteme de irigatii pentru o agricultura performanta. In acelasi timp se remarca un interes in crestere din partea fermierilor romani pentru solutiile de irigare, care ii pot ajuta sa isi imbunatateasca semnificativ productia.

Citește mai departe...

Comuna Toporu din judetul Giurgiu, mai aproape de Europa, prin implementarea acestui proiect de canalizare cu bani europeni

Iridex Group Plastic a anuntat astazi receptia la finalizarea lucrarilor pentru proiectul Sistem centralizat de canalizare menajera in localitatea Toporu, judetul Giurgiu. Sistemul centralizat de canalizare se compune din retelele de canalizare, statiile de pompare, conductele de refulare si statia de epurare. Aceasta implementare s-a realizat cu finantare prin “Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 - Submasura 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”. Ordonatorul principal de credite pentru aceste lucrari este comuna Toporu, prin Autoritatea contractanta la nivel local, valoarea totala a lucrarii fiind de 5,57 milioane de lei, inclusiv TVA, rezultand o lungime a retelei de 7175 de metri.

Citește mai departe...

De peste 25 de ani, Iridex Group Plastic este cunoscuta ca o companie romaneasca capabil sa execute proiecte mari de infrastructura, depozite de deșeuri municipale si periculoase, precum si lucrari speciale de constructii.

Click AICI pentru a vedea tot articolul.

 

Concluzii privind realizarea unui standard roman original privind compostul

Compania Iridex Group Plastic a participat la workshopul ”Valorificarea energetica si materiala a deseurilor” organizat de Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de ceilalti parteneri din cadrul proiectului, precum si de reprezentantii autoritatilor. Workshopul PROVED de consultare publica a specialistilor si a tuturor stakeholderilor romani din domeniul compostarii a avut loc astazi, 24 iulie 2019, tematicile evenimentului avand in vedere prezentarea stadiului actual al implementarii proiectului PROVED la finalizarea activitatilor de tip A: Stimularea transferului de cunostinte.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic, alaturi de asociatul sau Argif Proiect, a anuntat receptia la terminarea lucrarilor pentru statia de sortare a deseurilor si statia de tratare mecano-biologica (MBT) de la Vadeni, Braila. Evenimentul a avut loc astazi, in cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Braila”, cu participarea beneficiarului proiectului - Consiliul Judetean Braila.

Citește mai departe...

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor de produse (plase pentru ambalat caserole, plase plane tip sac, mansoane protectie piese metalice etc.) pe piata interna cat si pe pe piata externa. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul unei conferinte dedicate celor doua programe de finantare - ”Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si programul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania” -  derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse. Rezultatele companiei Iridex Group Plastic au fost prezentate de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare.

Citește mai departe...

„Din pasiune pentru agricultura” este motto-ul sub care Agriplanta-Romagrotec reuneste cu succes tot ce este mai important in agricultura romaneasca, incepand cu primavara lui 2011.

Citește mai departe...

Necesitatea adoptarii principiilor economiei circulare in Romania nu mai poate fi contestata. Tranzitia de la nivelul declarativ la actiune concreta, insa, presupune implicare reala, schimb de experienta si programe functionale care sa fie implementate.

Citește mai departe...

In anul 1992, la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro, Adunarea Generala ONU desemna data de 22 martie ca Zi Mondiala a Apei, in incercarea de a atrage atentia asupra rolului crucial al acestei resurse in dezvoltarea durabila, dar si asupra importantei bunei gestionari a unei resurse regenerabile, dar extrem de vulnerabile.

Citește mai departe...


Tensar a organizat editia de anul acesta a Conferintei Partenerilor la Sopot, Polonia, in zilele de 19 si 20 martie, evenimentul fiind unul încununat de succes! Conferinta s-a constituit intr-un cadru excelent de intalnire cu partenerii Tensar, de prezentare a celor mai noi proiecte, aplicatii si tehnologii avansate in domeniu, dar si o buna ocazie pentru Tensar de a-si arata aprecierea pentru activitatea colabortorilor sai, printr-o  gala de premiere.A fost o reala placere pentru noi sa ii acordam domnului profesor Valentin Feodorov, de la Iridex Group Plastic, din România, Premiul pentru Intreaga Cariera,  in semn de recunoastere a implicarii si muncii sustinute pentru promovarea materialelor geosintetice, de-a lungul celor 28 de ani de stransa colaborare cu Tensar”, a declarat Beata Harazinova, Marketing Coordinator Tensar.

Citește mai departe...

In contextul dezbaterilor pe tema alunecarilor de teren – accidente tot mai frecvente in Romania, cu urmari greu de gestionat, Iridex Group Plastic, impreuna cu Geobrugg AG, va invita sa va familiarizati cu cele mai noi tehnologii pentru protectia impotriva hazardurilor naturale, in cadrul simpozionului organizat  in data de 21 martie 2019 la PHOENICIA GRAND HOTEL,  Bulevardul Aerogarii nr. 87, Sector 1, Bucuresti. Pe langa prezentarea generala a sistemelor Geobrugg, intalnirea va include si un workshop in cadrul caruia vom detalia program de calcul pentru diferitele solutii de protectie propuse.

Detalii despre programul evenimentului gasiti in inivitatia atasata.

 

Participarea este gratuita, pe baza confirmarii trimise pana la data de 7 martie 2019.

Alunecarile de teren reprezinta in Romania o problematica tehnico-stiintifica mereu actuala, fiind un hazard natural recunoscut dar, adesea, potentat de activitatile antropice. Prevenirea, combaterea si stabilizarea unor astfel de fenomene implica activitati pluridisciplinare si, in acest sens, patru societati profesionale nationale si-au propus reunirea eforturilor in organizarea unui Simpozion, in data de 15 martie 2019, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica.

Citește mai departe...

Smart City Industry Awards, eveniment ce a avut loc la inceputul acestei saptamani la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate, a premiat activitatea derulata de catre dl. Prof. univ. dr. Valentin Feodorov, director al companiei Iridex Group Plastic, firma ce activeaza in domeniul protectiei mediului de 25 de ani. Smart City Industry Awards se afla la cea de-a treia editie si reuneste anual liderii autoritatilor responsabile cu implementarea solutiilor inteligente, dezvoltatorii, implementatorii, mediul academic si diplomatic.

Citește mai departe...

O gama larga de plase si mansoane de protectie pentru piese metalice si ceramice, precum si servicii in debitarea laser a unei game largi de materiale precum oțel carbon, oțel inoxidabil sau aluminiu sunt prezentate zilele acestea la standul Iridex Group Plastic din cadrul DemoMetal. Derulat în perioada 26-29 noiembrie, evenimentul se adresează specialiștilor din industria prelucrării metalelor, iar cei mai importanti furnizori de mașini-unelte, scule, echipamente, accesorii și soluții software pentru industria de prelucrare a metalelor își prezintă ultimele inovații și cele mai noi tehnologii.

Citește mai departe...

* Consultarea publica a actorilor romani din domeniul compostarii

**Concluzii privind realizarea unui standard roman original privind compostul

 

Compania Iridex Group Plastic este partener in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si o serie de alti parteneri, fiind implicati in consultarea publica alaturi de toti actorii interesati din piata care gestioneaza sau urmeaza sa fie beneficiari ai valorificarii bio-deseurilor in economia circulara. Evenimentul PROVED de consultare publica a partenerilor romani din domeniul compostarii a avut loc ieri, 21 noiembrie 2018, la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Citește mai departe...