Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Drone pentru monitorizarea culturilor si irigatii inteligente - oferta Iridex la Agraria - Cluj 2018

La cel mai important târg agricol al Transilvaniei, Agraria, ediţie care va fi dedicată anul acesta soluţiilor inteligente în agricultură, Iridex Group Plastic va prezenta o gamă extinsă de produse şi servicii, atât din portofoliul propriu, cât şi pe cele propuse de principalii săi parteneri, printre care companiile Irrimec şi W. L. Gore & Associates, Inc..

 

Ajuns la cea de-a 24-a ediţie, târgul Agraria va avea loc în perioada 19-22 aprilie, în localitatea Jucu, judeţul Cluj, sub tema generală „Inovaţie în zootehnie”. Iridex Group Plastic îi aşteaptă pe toţi participanţii la târg, fermieri, agricultori, pasionaţi de tehnologie pentru domeniul agricol, la Standul 11, aflat lângă Pavilionul Central.

Agraria 2018 se va desfăşura pe o suprafaţă extinsă, arie dedicată agriculturii inteligente, unde vor fi organizate demonstraţii cu maşini agricole, tractoare inteligente sau utilaje pentru protecţia plantelor, vor fi găzduite expoziţii de animale de rasă organizate cu sprijinul asociaţilor crescătorilor de animale, prezentări în ring (inclusiv cu rasele Bălţată Românească, Angus, Red Holstein şi, în premieră, Sură de Stepă), concursuri, bonitare, licitaţii de bovine, conferinţe şi forumuri pentru agricultori sau pentru crescătorii de animale.

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider în tehnologii de mediu, pentru agricultură, construcţii civile şi industriale, va prezenta la Jucu o gamă largă de soluţii şi echipamente dedicate activităţilor agrozootehnice, printre care sisteme pentru irigatii, plase pentru ambalat legume şi fructe, boxpaleţi, plase pentru protecţie solară, agrotextile, soluţii de compostare GORE®Cover sau pompe acţionate cu energie solară. În cadrul evenimentului de la Jucu vor fi prezentate cele mai moderne soluţii de monitorizare a culturilor cu ajutorul dronelor şi prelucrarea datelor (Smart Agriculture), dar şi produse inteligente, precum plase şi folii de protecţie, categorie din care foarte utilă este seria Agrotex pentru protecţia împotriva buruienilor, a îngheţului, plase antigrindină, de protecţie împotriva păsărilor, contra insectelor, de umbrire pentru solarii şi sere, parazăpadă sau plase de protecţie pentru pomişori şi butaşi.

Pentru a veni în întâmpinarea principalelor cerinţe ale agricultorilor din zona de câmpie şi deal, în cadrul ofertei Iridex de soluţii de implementare a conceptului de Smart Agriculture, o atenţie specială va fi acordată irigaţiilor. Iridex propune o gamă largă de sisteme de irigaţii cu un raport bun între preţ şi calitate, adaptate condiţiilor de mediu sau specificului solului, soluţii proprii sau ale partenerilor săi, printre care Irrimec - unul dintre cei mai importanţi producători la nivel mondial, cu peste 40 de ani de experienţă. Printre acestea se numără atât sistemul de irigaţii liniear, precum şi sistemele cu tambur şi furtun, care permit reducerea consumului de apă distribuit către plante (picurare, microaspersiune), valorificarea superioară a apei prin reducerea pierderilor sau asocieri cu alte lucrări (fertilizare, erbicidare etc.). Aceste sisteme permit scheme flexibile şi eficiente de aplicare a apei, cu economii de până la 70%. De asemenea, permit o economie de până la 50% a substanţelor chimice care se aplică în irigaţii, precum şi un control în proporţie de până la 95% al aplicării apei pe suprafaţa de irigat.

Iridex oferă gratuit servicii consultanţă pentru alegerea celor mai potrivite soluţii, precum şi asistenţă la montaj, punere în funcţiune şi service 24/7, asigurând, astfel, fiabilitatea echipamentelor şi o durată de viaţă îndelungată. De asemenea, echipa de specialişti Iridex furnizează suport pentru proiectarea, instalarea şi întreţinerea acestor sisteme de irigaţii. În funcţie de sursele de apă şi de debitele disponibile, clientului i se indică ce suprafaţă poate fi irigată din fiecare sursă, iar ţinând cont de tipul de cultură cu necesităţile sale specifice şi de proprietăţile apei de irigare, se vor recomanda cele mai potrivite echipamente/ modele, cu un raport foarte bun preţ/ calitate.