Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

IRIDEX GROUP PLASTIC a adus tehnologii avangardiste la cea de-a treia ediție a expoziției internaționale Trenchless Romania

IRIDEX GROUP PLASTIC a participat, pe 13 iunie, la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale Trenchless Romania, una dintre cele mai importante reuniuni regionale dedicate tehnologiilor fără săpături, tehnici revoluționare în domeniul construcțiilor urbane, care combină eficiența economică cu principii de protecție a mediului.

Principalii dezvoltatori naționali și internaționali au prezentat, în cadrul unei ample expoziții, tehnologii inovatoare care oferă abordări moderne pentru instalarea, înlocuirea sau reînnoirea tuturor utilităților subterane cu excavări minime și o intervenție redusă asupra peisajului, de la conducte de apă, canal sau gaz, până la conducte industriale sau cele din fibră optică. Ideale în zonele urbane cu trafic intens auto și pietonal unde există numeroase utilități subterane, aceste tehnologii reprezintă soluții optime pentru traversarea căilor rutiere, dar se preteaza si in cazul altor coridoare de transport, cum ar fi râurile și căile navigabile. Pot fi, de asemenea, utilizate pentru instalarea, reabilitarea sau înlocuirea utilităților subterane amplasate în zone sensibile din punct de vedere ecologic și în locuri unde accesul la suprafață poate fi restricționat din cauza existenței structurilor sau vegetației. IRIDEX GROUP PLASTIC a adus la acest eveniment  o gamă variată de produse și servicii pentru instalarea și renovarea utilităților subterane, atât din portofoliul propriu, cât și din cel al principalilor săi parteneri, printre care firma CETCO, recunoscuta pe plan mondial pentru calitatea și performanțele produselor sale în domeniul forajelor.

CETCO este membră a companiei americane Mineral Technologies, lider mondial în domeniul fluidelor pentru foraje. Mineral Technologies are sediul central în New York, Statele Unite ale Americii și operează peste 70 de unități de producție în Asia, Australia, Europa, America de Nord și America de Sud.  SC IRIDEX GROUP PLASTIC SRL colaborează de peste 15 ani cu firma CETCO în domeniul hidroizolațiilor pentru fundații cu membrană bentonitică Voltex și al geocompozitelor bentonitice utilizate pe scară largă pentru depozite ecologice. Recent, aceasta strânsa colaborare s-a extins și în domeniul distribuției de produse pentru foraje pe bază de bentonită, polimeri sau aditivi, printre altele.

 

Având peste 60 de ani de experiență în domeniul forajelor, CETCO oferă o gamă amplă de soluții tehnice, implementate de o echipă de profesioniști formată din cercetători și ingineri cu vastă experiență. Dispunând de un suport tehnic avansat și de cea mai bună inginerie in situ din domeniu, CETCO are capacitatea sa asigure succesul în orice proiect de foraj. La expoziția Trenchless Romania, a prezentat o gama larga de produse de foraj pe baza de bentonita, polimeri, agenti de etansare, slamuri, aditivi etc. CETCO este lider mondial in industria de profil, fiind experimentata in abordarea oricaror conditii de foraj, indiferent de complexitate si de domeniu: constructii, extractie petrol si gaze, cercetari geologice, exploatarea apelor subterane, puturi si gauri de ventilatie pentru industria miniera și cercetari geotehnice, printre altele.

CETCO oferă o gamă largă de soluții pentru aplicații ecologice, nepoluante. Produsele pe bază de polimeri naturali sunt utilizate pe scară largă atunci când nu se accepta utilizarea bentonitei. Acești polimeri sunt biodegradabili, ecologici și pot fi descompuși la finalizarea proiectului în enzime proteice, care sunt, de asemenea, ecologice. Sunt utili pentru că sunt ușor de amestecat, asigură vâscozitatea, ajuta la controlul filtratului, asigură rezistența gelului și stabilizeaza puțurile forate. Acestea pot fi folosite la aplicații ce implică apa dulce sau apa sărată.