Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Vizitatori la Recycling & Waste Management Expo

Principala expozitie din Marea Britanie dedicata resurselor pentru viitor.

 

ing. Cristina Feodorov

  • Trenduri in domeniul deseurilor si al reciclarii
  • Speakeri celebri din domeniul mediului si al gestionarii resurselor
  • Peste 12.000 de specialisti din intreaga lume

 

Recycling & Waste Management Expo (RWM) este unul dintre marile evenimente europene la care participa an de an profesionistii pe domeniul managementului resurselor, punandu-se la curent cu evolutiile si cele mai noi tendinte din domeniul reciclarii si managementului deseurilor. Organizata de PRYSM Media Group la Birmingham si desfasurata in acest an in perioada 12-13 septembrie, expozitia si-a castigat reputatia de “state of the art” in domeniul gestionarii resurselor.

Evenimentul a avut loc in doua hale mari, avand peste 500 de expozanti din toate sectoarele de retail, de agrement, de productie si constructii, precum si autoritati locale, asociatii profesionale si companii de gestionare a deseurilor,  si un numar estimat de  12.000  de vizitatori - profesionisti in domeniul deseurilor din intreaga lume. RWM a gazduit peste 350 de seminarii conduse de experti. O desfasurare impresionanta de organizare, pe durata celor doua zile.

Au venit la acest targ mari nume internationale, precum JCB, Hitachi Zosen Inova, Suez, HoSt, care si-au prezentat ultimele realizari si performante in domeniu.

Pentru noi, punctul de interes au fost firmele care activeaza in domeniul transformarii deseurilor organice in produse valorificabile, fie ca fertilizatori pentru suprafete agricole, fie la cogenerarea de energie. Participarea la acest targ a insemnat si o uriasa ocazie de a tersta piata de specialitate la nivel mondial pentru a putea aduce in Romania tehnologii inovatoare in domeniul reciclarii, valorificarii si transformarii deseurilor organice in bioresurse.

Adaptandu-se continuu la cerintele si feed-back-ul primit la editiile precendente, in 2018 expozitia a fost un adevarat show. Concentrandu-se pe necesitatile in crestere pentru o energie durabila si urmarind modurile prin care aceasta se poate obtine, evenimentul a reunit, anul acesta, expozanti si speakeri celebri din domeniu, capabili sa ofere o experienta unica, cu un focus deosebit asupra unui sector care inregistreaza o crestere accelerata. Charles Coe de la Mace, speaker de top in domeniu, a vorbit despre achizitia de energie din industria constructiilor si despre modul in care aceasta va afecta dezvoltarea oraselor durabile in viitor. Un alt speaker de renume, Steve Cook, de la Aecom, a analizat modul in care politica privind schimbarile climatice se va modifica, confruntandu-se cu Brexit-ul, precum si cum putem face fata acestor schimbari.

Demne de remarcat au fost si patru evenimente corelate: Flood Expo, The Contamination Expo Series / Expozitie de solutii pentru ariile contaminate, The Marine & Coastal Civil Engineering Expo / Expozitia dedicata constructiilor maritime si costiere, si The Future Resource Expo / Expozitia de resurse pentru viitor, desfasurate in paralel cu RWM.

O experienta unica, care ne-a reconfirmat directia pe care trebuie sa o urmam si in Romania, si ne-a aratat cum putem noi, Iridex Group Plastic, sa contribuim la un management eficient al resurselor si deseurilor, in concordanta cu reglementarile europene.