Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Iridex Group Plastic - partener al Simpozionului "Alunecari de teren", UTCB, 15 martie 2019

Alunecarile de teren reprezinta in Romania o problematica tehnico-stiintifica mereu actuala, fiind un hazard natural recunoscut dar, adesea, potentat de activitatile antropice. Prevenirea, combaterea si stabilizarea unor astfel de fenomene implica activitati pluridisciplinare si, in acest sens, patru societati profesionale nationale si-au propus reunirea eforturilor in organizarea unui Simpozion, in data de 15 martie 2019, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica.

Reuniunea are ca scop initierea unui dialog – dezbatere in care se vor prezenta propuneri de actiuni concrete pentru a se stabili o abordare unitara in Romania, in vederea preventiei, interventiei si tratarii alunecarilor de teren. Documentul cuprinzand concluziile discutiilor va fi inaintat autoritatilor.

 

Ca promotori in Romania ai unora dintre cele mai noi tehnologii pentru protectia impotriva hazardurilor naturale, sustinem Societatea Romana de Geotehnica si Fundatii, Asociatia Geomorfologilor din Romania, Asociatia Romana de Geologie Inginereasca si Asociatia Hidrogeologilor din Romania in acest demers necesar, alaturi de partenerul nostru si lider mondial in domeniu, Geobrugg AG.

Pe langa participarea la organizarea acestui eveniment, intr-o intalnire ulterioara vom prezenta pe larg solutiile Geobrugg pentru gestionarea impctului diferitelor hazarduri naturale precum caderi de pietre, torenti, alunecari de teren, avalanse, declansate de fenomene ca ploile torentiale, cutremurele, inundatiile etc.  Compania elvetiana cu 65 de ani de experienta in domeniu este liderul mondial in furnizarea de solutii de protectie pe baza de sarma din otel de inalta rezistenta (folosite ca standard la nivel mondial). Un mare numar de solutii Geobrugg isi dovedesc de peste 10 ani eficienta in infrastructura de transport din Romania, de exemplu pe DN 7 (Valea Oltului).