Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor de produse (plase pentru ambalat caserole, plase plane tip sac, mansoane protectie piese metalice etc.) pe piata interna cat si pe pe piata externa. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul unei conferinte dedicate celor doua programe de finantare - ”Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si programul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania” -  derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse. Rezultatele companiei Iridex Group Plastic au fost prezentate de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare.

 

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul, actionat digital, a fost livrat si instalat anul acesta, iar service-ul este asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de plase de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica, de circa 30%, comparat cu o linie de productie clasica. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi mansoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari decat cele realizate in prezent.

Evenimentul de la Palatul CEC s-a bucurat de prezenta unor oficialitati precum Stefan-Radu Oprea - Ministrul de Resort, E.S. Arthur Mattli - Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  Laurentiu Gabriel Mitrache - Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si Valentin Tiberiu Mavrodin - Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabila, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare al IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane de franci elvetieni (CHF), principalul obiectiv a fost “sprijinirea internationalizarii IMM-urilor”, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimentele de promovare internationala.