Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.

La Iridex Group Plastic, seria evenimentelor toamnei agricole a fost deschisa de participarea, in calitate de vizitator, la Ziua Porumbului

Ziua de joi, 12 septembrie, marcheaza un reper important in calendarul agricol al anului 2019. Astazi s-a sarbatorit, in satul ialomitean Orezu (comuna Ciochina), Ziua Porumbului, ajunsa la cea de-a zecea editie. Evenimentul este organizat, traditional, la ferma Elsit, chiar pe platforma experimentala pe care se cultiva hibrizii de porumb propusi de companiile producatoare.

 

Pentru aceasta a 10-a editie a Zilei Porumbului, 10 companii au dat spre cultivare 60 de soiuri noi, imbunatatite, de porumb, iar participantii la eveniment au putut evalua pe viu performantele fiecarui soi, in termeni de crestere si productivitate.

Cei  10 producatori de seminte (SYNGENTA, DEKALB, MAISADOUR, EURALIS, RWA, CAUSSADE, SEMINTE FUNDULEA, CORTEVA, KWS, INCDA FUNDULEA) au fost prezenti la intalnirea cu fermierii in cadrul standurilor proprii, oferind mostre, dar – cel mai important – toate informatiile necesare. Pe langa acestea, vizitatorii au putut gasi, la eveniment, utilaje agricole și servicii dedicate, dar si solutii de finantare in sectorul agricol.

Ce face Ziua Porumbului speciala pentru noi este accentul pe care il pune pe inovatie si calitate in productia agricola. Ca furnizor al unei vaste game de solutii destinate domeniului agricol, de la plase si agrotextile de protectie, ambalaje, echipamente de irigat pentru orice suprafata si adaptate oricaror conditii de teren, pana la solutii complexe de tratare a deseurilor organice in vederea reintegrarii lor in circuitul agricol sub forma de compost de foarte buna calitate, Iridex Group Plastic va fi intotdeauna alaturi de cei care au curajul si tenacitatea de a aduce agricultura romaneasca in epoca moderna.

Inca sub impresia frumoasa pe care ne-a lasat-o editia din acest an a Zilei Porumbului, asteptam cu nerabdare urmatoarele intalniri cu fermierii – prima, chiar saptamana viitoare, incepand cu 19, pana pe 22 septembrie, la Letcani (Iasi), la targul AGRALIM – unde vom si expune majoritatea solutiilor din portofoliul companiei si vom oferi detalii si consultanta de specialitate.